Slutredovisning & rapport

Wow, projektet börjar ta slut. Grymt bra jobbat! Nu är det bara sista svängen kvar

Dags att avsluta projektet

Så underbart att ha genomfört ett projekt! Men, innan ni är helt klara behöver ni också genomföra slututbetalning och redovisning. Detta är ett viktigt steg som dessutom behöver följa den plan ni skrivit i ert projekt! Var därför ute i god tid med detta steg.

Se råd och tips här nedan

Slututbetalning

Vid avslut av projekt går ni in på Mina Sidor på Jordbruksverkets hemsida och ansöker om slututbetalning

OBS! Innan ni skickar in ansökan är det viktigt att ni hör av er till oss på verksamhetskontoret. Vi vill väldigt gärna hjälpa er då och se över era underlag och redovisningen. Utgifter som inte blir godkända av Jordbruksverket går nämligen inte att ändra i efterhand, och kan istället leda till avdrag av stödbelopp.

Låt oss därför vara flera som hjälps åt att dubbelkolla allt!

 

Tid att skicka in ansökan om slututbetalning

I ert beslut (startbesked eller om ni har gjort en formell ändring under projektet av ändrat slutdatum) står projektets slutdatum.
Er ansökan om slututbetalning ska ha kommin in till Jordbruksverket senast det datumet, i annat fall kommer ni att få sanktioner för varje dag som ansökan kommer in försent.

Det går att ansöka om att få förlängd tid att slutredovisa projekt, men denna ansökan behöver då ha kommit in innan ursprungliga slutdatum. Det är därför viktigt att ni i så fall ansöker om förlängning i god tid!

Hör av er till oss på verksamhetskontoret så försöker vi hjälpas åt

 

Spara alla uppgifter

Även om projektet i sig är slut och ni är klara med slutredovisningen, kommer ni i fem år efter avslutat projekt behöva kunna redovisa hela projektet med orginalhandlingar.

Kom därför ihåg att ha en plats för all dokumentation, spara allt på samma ställe för att underlätta en möjlig rekvirering!

 

Fira

Är ni klara?

Fira ordentligt med alla som varit involverade i projektet på olika sätt!

 

Vi vill skryta

När ni blvit klara, firat och dessutom landat i att ni har genomfört er idé – Låt oss då skryta om er!

Vi är stolta över alla fantastiska projekt som genomförts på våra landsbygder i Umeåregionen. Dessutom är styrelsen mycket intresserade av att få höra från er om era upplevelser och lärdomar. Hör därför av er till oss igen, så planerar vi in ett sista avstämningsmöte tillsammans.