Så går det till

Har ni en projektidé som bidrar till utveckling av Umeåregionens landsbygder? Då kanske er idé kan bli ett leaderprojekt. Här nedan informerar vi om hur ni går tillväga och berättar om vad ert projekt behöver uppfylla för att kunna få stöd från Leader Idériket Umeåregionen 2030.

Fyra steg till projekt

Att söka stöd för ett projekt är en process med fyra olika steg. 
Själva processen går om hela tiden, så missar du denna omgång kommer det snart en ny. Stressa därför inte utan se hellre till att ha tänkt igenom er idé ordentligt och bolla den med verksamhetskontoret!

 

 

Aktuella datum

Är du nyfiken på vilka datum som gäller för denna omgång i processen? Spana in vår kalender!

 

 

Steg 1

Kom igång

För att forma ett framgångsrikt projekt är det viktigt att det att det finns lokala drivkrafter och att det baseras på er bygds behov. Det första steget att läsa på om våra insatsområden, prata ihop er lokalt och forma er projektidé. Kontakta verksamhetskontoret och bolla er idé tillsammans med oss!

Steg 2

Testa er idé

När ni format er idé till ett projekt kan ni testa den mot vår checklista. Med hjälp av den kan ni stämma av och se om ert projekt kan bli ett leaderprojekt. 

Steg 3

Intresseanmälan

Passade er idé in på alla punkter i vår checklista är det dags att gå vidare och skicka in en intresseanmälan. Vår första ansökningsperiod är öppen 1-31 maj. Vår styrelse kommer sedan bedöma om ert projekt har förutsättning att beviljas stöd.

Steg 4

Ansökan

Om vår styrelse bedömer att er intresseanmälan har förutsättning att beviljas stöd är det nu dags att göra en formell ansökan till Jordbruksverket.